Vi minns...

We remember...

På denna sida kan vi som var ombord, och andra som har ett intresse av att bidra till denna kulturgärning, få nedtecknat sina berättelser från tiden på Fermland eller där omkring. Klicka på det blåstilta så kommer historien upp i pdf-format. Här finns lite "nubb" att hänga upp dina minnesbilder på och sedan finns det snart en sammanhängande berättelse att delge andra

Jungman Håkan Björklund beskriver här ett minne han har från sin avmönstring i Wilhelmshaven. Han kallar den En blöt avmönstring.

Matros Åke Nyblom minns faktiskt ett och annat när han fått bollat tankarna ett tag. Åkes berättelse finns här.

Fartygsbefälseleven Magnus Brännberg berättar här om hur han kom till Fermland i Amsterdam, tiden ombord och något därefter. Varsågod, här är Slevens berättelse.

Motorman Janne Engström minns en hel del detaljer om generatorhaveriet som orsakade att vi låg som ett dött skepp i Nordatlanten, om branden i Antwerpen och hel en del annat. Kolla här!

Motorman Dan Lorentzon var ombord i elva månader från sommaren 1963, med bl a kustfart på Indien och Pakistan, och har här skrivit ned sina minnen från den tiden. Klicka här.

Gnisten Arne Nehler skrev hem till sin blivande fru om generatorhaveriet och alla de vedermödor han råkade ut för när Fermland drev strömlös i tre dygn. Gnistens historia finns här.

Motorman Leif Sundberg har hört av sig (8 november) och kommer snart in med lite "nubb" som kan hjälpa er andra att komma ihåg. Så snart hans story finns tillgänglig i pdf-format läggs den ut här! Please stay tuned...

Tredjestyrman Allan Rokka var ombord under 10 månaders tid från påmönstringen i Venedig i mars 1963. Litet av tiden kommer han i alla fall ihåg. Klicka här.